OVER ONS

Lign bvba is een fabrikant van kwalitatieve designverlichting. Wij produceren in- en opbouwspotjes voor vitrines en kasten, leeslampen met op maat gemaakte bevestigingssystemen voor bedden en boxsprings, designverlichting en profielen voor spiegels en spiegelkasten. Daarnaast bieden we een groot assortiment van stopcontacten en schakelaars aan. Ons doel is om samen met de klant te zoeken naar de best passende verlichting voor elk meubelontwerp.

Uw idee├źn genereren nieuwe creaties. Gracieus in design, duurzaam in kwaliteit.

GESCHIEDENIS

In 1955 begon Oswald Desimpelaere samen met zijn echtgenote een verlichtingswinkeltje. Lusters werden aangekocht en verkocht aan particulieren. Na enige tijd werden enkele lusters zelf gemaakt: de eerste bouwsteen van ons productiebedrijf was gelegd. Onze voornaamste afzetmarkt was de in die tijd bloeiende Belgische meubelindustrie. Onze verlichting werd bovendien ook door interieurontwerpers van de hotelwereld gewaardeerd. Zij zagen een potentieel om onze leeslampjes ook in hun kamers te installeren. Het Sheraton Hotel in Brussel werd ons proefproject en zo zijn wij in het hotelcircuit terecht gekomen. Ondertussen kan u onze verlichting terugvinden in gerenommeerde hotelketens zoals Mercure, Ibis Styles, Holiday Inn en Holiday Inn Express. Wij kunnen fier zijn op meer dan een halve eeuw ervaring.

Sinds 1 mei 2016 werd het bedrijf overgenomen door de 3de generatie. Ons doel is en blijft in samenspraak met onze klanten een gepaste verlichting te ontwerpen. Dankzij onze flexibiliteit en eigen productie zijn wij ervan overtuigd dat wij iets kunnen betekenen voor u.